در یکی از مطالب منتشر شده در سایت آواتاج به توضیحات کامل در مورد پادکست پرداختیم. در این مطلب قصد داریم به صورت کامل به کاربردهای کلی پادکست و همچنین کاربردهای فعلی این رسانه فعال در عرصه دیجیتال بپردازیم.

پادکست به عنوان یکی از به روز ترین مدل های بازاریابی محتوایی مطرح است و به همین علت شرکت های مختلف از این ابزار برای پیشبرد بازاریابی و تبلیغات استفاده می کنند. البته برای اینکه پادکست کارکرد بازاریابی محتوایی خود را به خوبی انجام دهد، باید استراتژی محتوایی قوی پشت آن باشد تا بتواند مخاطبان را جذب و به صورت غیر مستقیم به برندسازی بپردازد.

در ادامه به مهمترین کاربردهای پادکست اشاره می کنیم. این کاربردها کلی هستند و هر کدام می توانند زیرمجموعه های فراوانی را به خود اختصاص دهند.

کاربردهای پادکست

کاربردهای پادکست بسیار فراوان اند اما تمامی این فراوانی در 4 دسته زیر جای می گیرد. البته موارد دیگری نیز می توان به این 4 دسته اضافه کرد اما آنقدرها معروف و ضروری نیستند.

  1. ایجاد ایستگاههای رادیویی اینترنتی شخصی با کمترین هزینه و توسط یک دستگاه رایانه شخصی.
  2. آموزش الکترونیکی و غیرحضوری در مواردی که احتیاج به توضیح شفاهی وجود دارد.
  3. کتاب خوانی، شعر و شاعری، پخش موسیقی، تبلیغ خدمات و محصولات، ارتباطات مردمی و روابط عمومی، رپورتاژ و گزارشگری، تولید برنامه های تفریحی و سرگرم کننده از قبیل جوک و لطیفه، فال، قصه گویی و آموزش برای کودکان.
  4. ساخت وبلاگ های صوتی که در آن وبلاگ نویس بجای نوشتن مطالب شخصی در اینترنت با مخاطبین خود حرف می زند و صدای ضبط شده را روی وبلاگ قرار می دهد.

محبوبیت جهانی پادکست در سال ۲۰۰۵ میلادی شکل گرفت. در این زمان ناسا صدای یکی از فضانوردان این سازمان را که در جریان یک سفر فضایی ضبط شده بود به شکل پادکست روی سایت قرار داد. در جریان سفر شاتل دیسکاوری به دور کره زمین، استیو رابینسون از سرنشینان شاتل فضایی یک پیام چند دقیقه ای از صدای خودش ضبط کرد که چند روز این پیام به شکل پادکست بر روی سایت ناسا قرار گرفت.

در بین سیاستمداران هم یک سناتور دموکرات آمریکایی یک پادکست شخصی راه اندازی کرد و به دنبال آن بود که کاخ سفید هم تعدادی از سخنرانی های جرج بوش را به صورت پادکست روی سایت ریاست جمهوری قرارداد.

سایت های مختلف و کسب و کارهای گوناگون در ابتدای شکل گیری پادکست شروع به فعالیت در این زمینه کردند و پادکست های فوق العاده نسبت به آن زمان تولید شد. سایت هایی مثل بی بی سی ، کوکا کولا و شرکت جنرال موتورز از سایت هایی بودند که گرچه تفاوت ساختاری بسیاری بر آن ها حاکم بود اما شروع به تولید و انتشار پادکست کردند. این اقدام باعث شد تا بخش عمده ای از حجم اطلاعاتی بر روی صوت قرار گیرد و منتشر گردد.

پادکست ها در ابتدا آنطور که باید نتوانستند جایگاه ویژه ای بر اساس اهداف طراحی آن ها بدست بیاورند و به همین علت آنقدرها کاربردی نبودند. البته بخش اخبار پادکست ها که در بی بی سی منتشر می شد پرطرفدار و بسیار کاربردی بود و به همین عنوان افراد زیادی برای دانلود این پادکست ها به سایت این بنگاه خبرپراکنی مراجعه می کردند.

با پیشرفت زمان کیفیت تولید پادکست افزایش پیدا کرد. استراتژی محتوایی بسیار قوی برای پادکست های مختلف تدوین شد و شرکت های مختلفی برای تولید آن به صورت تخصصی وارد کار شدند. همچنین سایت های فراوانی نیز به وجود امد تا افراد بستری برای انتشار پادکست درون ان را داشته باشند. امروز نه تنها سایت بلکه شبکه های اجتماعی بسیار زیادی برای انتشار پادکست و بحث و تبادل نظر در مورد آن شکل گرفته است.

اهمیت پادکست از آن جهت است که این رسانه نه تصویری است و نه خواندنی . یعنی در فهم محتوا شما نیاز به استفاده از چشم ندارید و حتی نیاز به استفاده از دست هم برای گرفتن یک کتاب یا مجله نیز نخواهید داشت. پادکست ها می توانند تمام آنچه را که سازنده ان می خواهد به مخاطب برسانند حتی اگر چشمان خود را بسته باشد و در یک رختخواب گرم و نرم دراز کشیده باشد. همچنین پادکست ها گزینه مناسبی برای افرادی است که در حین رانندگی علاقه دارند مطالبی مفید گوش دهند و همین موضوع می تواند جامعه ی هدف برای تولید کنندگان پادکست باشد.

آنچه که مشخص است کاربرد پادکست بسیار زیاد است و به این سادگی ها نمی توان از تاثیرات آن عبور کرد. پادکست ها می توانند سودرسانی به افراد را تا حد زیادی افزایش دهند و همین موضوع می تواند نحوه تبلیغات را تغییر دهد. البته برای ساخت پادکست باید اصولی رعایت شود که در مقالات بعدی به آن اشاره خواهیم کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.