یکی از واژگان جدیدی که در سال های اخیر به گوش می خورد، پادکست است. واژه پادکست واژه ای آشنا برای کسانی است که کمی در فضای اینترنت و شبکه های اجتماعی فعال باشند. پادکست که نوعی فایل صوتی است معنا و مفهوم خاصی دارد که بیشتر می توان آن را نوعی رادیو اینترنتی نامید. در ادامه با این واژه و مفهوم آن آشنا خواهیم شد.

پادکست در لغت نامه آکسفورد این طور معرفی شده است است: “برنامه ای رادیویی که دیجیتالی ضبط شده و برای دانلود و قرار دادن در دستگاه های شخصی پخش صدا در اینترنت گذاشته می شود.” همچنین این واژه در در لغت نامه اینترنتی ویکی پدیا اینطور آمده است: “پادکست یا پادپخش یکی از روش های انتشار پرونده بر روی اینترنت و نام عمومی نوعی برنامه آوایی است که توسط کاربران معمولاً روی یک پخش کننده موسیقی دیجیتال و عموما یک آی پاد به شکل یک فایل صوتی ساخته شده، با استفاده از اینترنت روی رایانه های خانگی و یا پخش کننده های دیجیتال پیاده می شود.”

معادل فارسی پادکست

ساخت معادل فارسی برای پادکست سخت است. هنوز هیچ مرجع رسمی نامی برای این رسانه دیجیتال انتخاب نکرده و همین موضوع باعث شده تا مردم از آن به عنوان پادکست که همان کلمه انگلیسی است نام ببرند. پادکست از ترکیب دو واژه Brodcast و Ipod تشکیل شده است و می توان آن را به صورت کلمه به کلمه ترجمه و نامی برای آن دست و پا کرد..

آی پاد نام پخش کننده موسیقی شرکت اپل است و برودکستینگ در زبان انگلیسی به معنای انتشار است. از جمله معادل های پیشنهاد شده برای پادکست در فارسی واژه “پادپخش” است که ترکیب کلمات آی پاد و پخش به عنوان معادل کست است و ترکیب یک لغت فارسی وانگلیسی است. کلمات و واژه های دیگری نیز برای این لغت پرکاربرد در دنیای امروز پیشنهاد شده است. واژه های وبلاگ صوتی، رادیو اینترنتی و رادیونت، از جمله لغات پیشنهادی برای معادل پادکست است که هنوز در مورد هیچ کدام از این کلمات تصمیم خاصی اتخاذ نشده است.

پادکست چیست؟

انتقال مفهوم پادکست خود کاری بسیار سخت و دشوار است. پادکست آنچنان گسترده است که نمی توان ان را در کلمات محدود کرد. اگر بخواهیم به زبان ساده این موضوع را معرفی کنیم می توان گفت که پادکست از پیشرفته ترین و جدیدترین سامانه های ارتباطی است و روشی برای انتشار محتوای الکترونیکی به وسیله صدا است. همچنین پادکست سامانه ای است که کاربران از طریق آن می توانند ساخته های صوتی و کلامی خود را به شنوندگان، ارائه دهند. پادکست را وبلاگ صوتی نیز می گویند که در واقع معنایی صحیح را متبادر می کند؛ در واقع پادکست جدیدترین تکنولوژی برای انتشار صوت بر روی شبکه اینترنت است.

پادکست یک فایل چند رسانه ای است که با استفاده از فیدهای عمومی برای پخش صدا بر روی کامپیوترهای شخصی و موبایل، بر روی اینترنت فرستاده می شود. در همین چند سال پیش و با ظهور پادکست در حالی که شبکه های اجتماعی تا این حد رشد و نمو نکرده بودند، دسترسی به آن کمی سخت به نظر می رسید. برای دریافت پادکست ها تنها از طریق آی پاد می تونستید اقدام کنید و آی پاد با وصل شدن به سرور مربوطه و در هنگام بروز شدن یک پادکست آن را دانلود کرده و روی آی پاد ذخیره می کرد.

امروزه فضای استفاده از پادکست به شدت گسترده شده و به سادگی هرچه تمام تر می توان به آن ها دسترسی داشت. سایت های زیادی اقدام به تولید پادکست می کنند و برای دانلود بر روی وبسایت قرار می دهند. همچنین شبکه های اجتماعی مختلف با انتشار پادکست سعی می کنند برای بازاریابی صوتی اقدام کنند. نوعی بازاریابی که نه با تبلیغ مستقیم بلکه با دادن اطلاعات جامع و کامل در ارتباط با آن کسب و کار شکل می گیرد.

کاربرد های پادکست نیز بسیار فراوان هستند که در مطالب بعدی سایت آواتاج به آن اشاره خواهیم کرد. پادکست یکی از جنبه های نوین بازاریابی محتوایی است که برای ساخت آن زحمات زیادی کشیده می شود. تولید کنندگان پادکست بهتر است با بالا بردن کیفیت آن سعی در فرهنگ سازی استفاده از این نوع رسانه پرطرفدار را در جامعه به نحو احسنت انجام دهند. استفاده از پادکست در تمامی زمان ها حتی در حین رانندگی بر جذابیت آن افزوده و نقطه خوبی برای شرکت های مختلف است تا با استفاده از این ظرفیت بهره وری تبلیغاتی خود را افزایش دهند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.