دیجیتال مارکتینگ و استراتژی های برتر بازاریابی دیجیتال

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال شامل کلیه فعالیت های بازاریابی است که برای اجرای آن از دستگاه های الکترونیکی یا اینترنت استفاده می شود. مشاغل و کسب و کارها برای ارتباط بهتر با مشتریان فعلی و تحقق اهداف آینده خود از کانال های دیجیتالی مانند موتورهای جستجو، رسانه های اجتماعی، ایمیل و وب سایت های دیگر بهره می گیرند.
در حالی که بازاریابی سنتی به شیوه های شناخته شده تبلیغات چاپی، ارتباط تلفنی یا بازاریابی فیزیکی وجود دارد، بازاریابی دیجیتالی می تواند بصورت الکترونیکی و آنلاین اتفاق بیفتد. این جمله بدان معنی است که تعدادی فرصت های بی انتها و ارزشمندی برای برندها فرآهم است تا از ایمیل، ویدئو، رسانه های اجتماعی استفاده کنند و یا از فرصت های بازاریابی مبتنی بر وب سایت بهره گیرند.
از آنجا که در دیجیتال مارکتینگ، گزینه ها و استراتژی های زیادی وجود دارد می توانید با بودجه مالی مختلفی از انواع روش های بازاریابی استفاده کنید. با استفاده از بازاریابی دیجیتال می توانید از ابزارهایی مانند پیشخوان آنالیز نیز استفاده کنید تا موفقیت و رشد کمپین های خود را بیش از آنچه که ممکن است با یک محتوای تبلیغاتی سنتی – مانند بیلبورد یا تبلیغات چاپی – در اختیار داشته باشید، نظارت کنید.
چگونه یک تجارت، دیجیتال مارکتینگ را تعریف می کند؟
دیجیتال مارکتینگ با استفاده از تاکتیک ها و کانال های دیجیتالی بی شمار برای ارتباط با مشتریان تعریف می شود؛ درست در جایی که مردم بیشتر وقت خود را به صورت آنلاین می گذرانند. از وب سایت گرفته تا دارایی های تجاری آنلاین – تبلیغات دیجیتالی، بازاریابی ایمیل، بروشور آنلاین و غیره – طیف گسترده ای از تاکتیک ها وجود دارد که زیر چتر “بازاریابی دیجیتال” قرار گرفته اند.
بهترین بازاریاب های دیجیتال تصویر روشنی از نحوه پشتیبانی کمپین های دیجیتال مارکتینگ و اهداف کلی خود دارند. بسته به اهداف و استراتژی بازاریابی، بازاریابان می توانند از طریق کانال های رایگان و غیر رایگان که در اختیارشان است از یک کمپین بزرگتر حمایت کنند.
به عنوان مثال، یک بازاریاب محتوا می تواند مجموعه ای از پست های وبلاگ را ایجاد کند که برخی از آنها به صورت کتاب های الکترونیکی جدید منتشر شوند. بازاریاب رسانه های اجتماعی در شرکت های دیجیتال مارکتینگ به تبلیغ این پست های وبلاگ از طریق پست های ویرایش شده و دست اول در حساب های رسانه های اجتماعی اقدام می کنند و به این روش به رشد این تجارت کمک می نمایند. شاید بازاریاب ایمیل، یک کمپین نامه الکترونیکی ایجاد کند تا برای کسانی که کتاب الکترونیکی را دریافت می کنند اطلاعات بیشتری درباره شرکت ارسال کنند.
دیجیتال مارکتینگ – بازاریابی اینترنتی
“بازاریابی آنلاین” و “دیجیتال مارکتینگ” هر دو اصطلاحاتی هستند که غالباً توسط افراد اشتباه گرفته می شوند یا برخی نمی توانند آنها را از یکدیگر تشخیص دهند. دانستن تفاوت این دو روش می تواند به شما در شکل دادن استراتژی کلی بازاریابی کمک کند. همچنین می تواند به شما در تجزیه و تحلیل استراتژی فعلی خود کمک کرده تا با دسته بندی در انواع بازاریابی بتوانید فعالیت های خود را بهبود ببخشید. آیا شما در حال برنامه ریزی طولانی مدت و پایدار برای کسب و کار خود هستید که به طور مداوم نتایج مهم را به دست می آورد؟ در این صورت به یک استراتژی قوی در این حوزه نیاز دارید.
اصطلاح Umbrella یا “چتر” در دیجیتال مارکتینگ
اصطلاح “دیجیتال مارکتینگ” به استفاده از کانال های دیجیتال، دستگاه ها و سیستم عامل ها (صرف نظر از اینکه آنلاین یا غیر هستند) برای ساخت یا تبلیغ پیام های بازاریابی اشاره دارد. به عبارت دیگر، با بازاریابی دیجیتال، شما خود را محدود به استفاده از اینترنت نمی کنید. به این ترتیب، بازاریابی دیجیتال می تواند به عنوان یک اصطلاح “چتر” باشد زیرا بسیاری از تکنیک های بازاریابی را تحت پوشش و حمایت خود قرار داده است.
به عنوان یک مثال، فرض کنید می خواهید یک کمپین تلفن همراه اجرا کنید که در آن، متن های پیامکی را برای مشتریان خود ارسال می کنید؛ پیام هایی که تبلیغات آینده را برای تجارت شما ارائه می دهند. مجدداً از فناوری برای ایجاد و ارسال پیام استفاده شده است، اما به اتصال مستقیم اینترنت نیازی نیست تا کاربران شما آن را دریافت کنند.
به راحتی می توان درک کرد تا زمانی که فناوری در حال پیشرفت است، بازاریابی دیجیتال نیز ادامه خواهد یافت. همچنین می توان گفت که هر چیزی که پایه دیجیتال داشته باشد را می توان بازاریابی دیجیتال در نظر گرفت. به توجه به این مفاهیم، استراتژی های زیادی برای انتخاب وجود دارد. در این باره به موارد زیر دقت کنید:
- بازی های رایانه ای
- بازاریابی محتوا
- بازاریابی ویدیویی
- بازاریابی موبایل (متن پیام کوتاه)
- تبلیغات تلویزیونی
پیدایش دیجیتال مارکتینگ
بازاریابی یکی از مهمترین نیازهای هر بازاری است و بازاریابی دیجیتالی از جدید ترین انواع بازاریابی به حساب می آید. برای پیشبرد اهداف یک کسب و کار در فضای دیجیتال، نیاز به این نوع بازاریابی به شدت احساس می شود و باید کاملا مورد توجه قرار گیرد. فرقی نمی کند کسب و کار مبتنی بر اینترنت باشد یا یک کسب و کار حقیقی، در هر صورت راه حل گسترش بازار، بازاریابی دیجیتالی است.
برای اینکه بدانیم دیجیتال مارکتینگ چیست و آن را به طور روشنی تعریف کنیم، باید دربارهی آنچه که با آن مرتبط نیست صحبت کنیم. قبل از هر چیز باید گفت که این نوع بازاریابی شامل شکلهای سنتی بازاریابی مثل رادیو، تلویزیون، بیلبورد و یا موارد چاپی نمیشود زیرا این شیوهها بازخورد و گزارش سریع ارائه نمیدهند.
مطمئنا، برخی از آدمها ممکن است به “درخواست به اقدام” یک آگهی از این رسانهها واکنش نشان بدهند اما به هیچ وجه نمیتوانیم تعداد کسانی که آن را دیده یا شنیدهاند، بدانیم. چنین دادههایی (البته در حد حدس و گمان) مدتها بعد از درج نخستین آگهی جمعآوری میشود.
دیجیتال مارکتینگ اساسا بر اینترنت تمرکز دارد، که هم یک وسیلهی ارتباطی است و هم یک رسانهی بازاریابی بسیار قدرتمند، چنانچه دابلکلیکِ گوگل اخیرا ثابت کردهاست. بنابراین بازاریابی دیجیتال میتواند به عنوان ترکیبی از ارسال و دریافت فناوریهای اینترنتی برای اجرای کمپینهای بازاریابی دیده شود.
از آنجا که این نوع بازاریابی، دیجیتال است، یک موتور گزارشگر میتواند درون یک کمپین گذاشته شود و به سازمان اجازه بدهد که بلافاصله روند عملکرد کمپین را ببیند، مثلا اینکه چه چیزی توسط یک کاربر دیده میشود، چند بار و به چه مدت و همینطور نرخ واکنش و خریدهایی که صورت میگیرد. لطفا توجه داشته باشید که فناوریهای بازاریابی هر کدام روشی دارند و همهی آنها نمیتوانند انواع یکسان گزارش را ارائه بدهند. همچنین بازاریابی دیجیتالی دائما در حال تغییر و تحول است و تمام مدت فناوریهای جدید به وجود میآیند.
دیجیتال مارکتینگ به چه بسترهایی نیاز دارد؟
دیجیتال مارکتینگ عمل ترویج محصولات و خدمات است با استفاده از کانالهای توزیع برخط که بر اساس پایگاه داده هستند، برای دستیابی به مصرف کنندگان به صورت سر وقت، مرتبط، شخصی و مقرون به صرفه. پهنای باند اینترنت، وای فای و دسترسی به وب از طریق تلفن همراه نیز محرک رشد جهانی هستند. یک گزارش جدید نشان داد که استفاده از وب هر روز روند افزایش داشته است. عجیب نیست که میلیاردها دلاری که صرف کانالهای سنتی میشد، امروز به طرف کمپینهای دیجیتال مارکتینگ تغییر جهت دادهاست و این روند با رشد و بالغ شدن وب، همچنان افزایش خواهد یافت
کمپین های تبلیغاتی در دیجیتال مارکتینگ یکی از مهمترین راهکارها برای افزایش فروش و بهبود روند بازاریابی هستند. تمامی فرایند ها مثل بازاریابی محتوا در زیر مجموعه بازاریابی دیجیتالی قرار می گیرند. اگر همه اجزاء این نوع بازاریابی به صورت تخصصی و در کنار مشاوره بازاریابی دیجیتال صورت پذیرد، مطمئن باشید که کسب و کار دیجیتال چه نوپا باشد و چه در حال گسترش، خیلی زود به نتایج مطلوبی خواهد رسید.
با بازاریابی آنلاین، یک فعالیت یا تبلیغ را به صورت زنده دریافت کنید!
بازاریابی آنلاین که معمولاً به عنوان “بازاریابی اینترنتی” نیز شناخته می شود، زیرمجموعه ای از دیجیتال مارکتینگ است. مشخصه اصلی بازاریابی آنلاین این است که برای کار به یک اتصال اینترنتی زنده نیاز دارد، بنابراین برای مثال اگر یک فعالیت PPC را برای تجارت خود اجرا می کنید، نوعی بازاریابی آنلاین را انجام می دهید. مثال دیگر، اجرای برنامه های پاپ آپ در وب سایت خود برای تبلیغ و ارائه یا خدمات است. در مورد تبلیغات نمایشگر از هر فرمی، اعم از تبلیغات، بنرها یا تبلیغات متنی، همین مسئله وجود دارد.
همانند دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی آنلاین با فناوری تکامل می یابد. با این حال استدلال می كنیم كه بازاریابی آنلاین با گذشت زمان به صورت تصاعدی بهبود یابد. همچنین برای یک تازه کار می تواند بیش از حد آشفته به نظر برسد چرا که اصطلاحات و مهارت های خاصی اغلب مورد نیاز است.
برخی از فعالیت های بازاریابی آنلاین شامل موارد زیر است:
- SEO (بهینه سازی موتور جستجو)
- PPC (جستجوی Google ، جستجوی بینگ و غیره)
- نمایش تبلیغات (متن، تصویر، فیلم، تبلیغات خرید)
- بازاریابی رسانه های اجتماعی (فیس بوک ، لینکدین)
- تلویزیون (شبکه نمایش Google)
دیجیتال مارکتینگ در مقابل بازاریابی آنلاین؛ آیا تفاوت تفاوت دارد؟
صرف نظر از راهی که برای انجام بازاریابی انتخاب کرده اید، باید یک برنامه عملی داشته باشید. شما می خواهید چه نتیجه ای بگیرید؟ چگونه برای دستیابی به این هدف برنامه ریزی می کنید؟ آیا می خواهید در معرض دید مخاطبان بیشتر قرار بگیرید یا می خواهید مخاطبان خود را بشناسید و پولی را که سرمایه گذاری کرده اید در کوتاه ترین زمان بازگردانید؟!
پاسخ دادن به این سؤالات در صورت تمرکز بر بازاریابی آنلاین، دیجیتال مارکتینگ یا هر دو به شما کمک خواهد کرد.
دیجیتال مارکتینگ در اصفهان
اجرای تمام استراتژی ها و فرآیندهای دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کارها یک امتیاز بزرگ است. در این میان، اصطلاحات و واژه هایی وجود دارد که فقط افراد حرفه ای در این زمینه می توانند آن را به خوبی اجرا کنند. یک کسب و کار هر اندازه که کوچک یا بزرگ باشد در نهایت برای پیشرفت به روش ها و تکنیک های دیجیتال مارکتینگ نیاز خواهد داشت. خدمات دیجیتال مارکتینگ در اصفهان برای مدیران مشاغل و وبسایت های اینترنتی با کیفیت بالا ارائه می شود. شرکت تجارت الکترونیکی “آواتاج” در این حوزه توانسته است کسب و کارهای زیادی را تحت پوشش قرار دهد و زمینه رشد و توسعه آنها را در فضای اینترنت فرآهم آورد. اگر شما هم تمایل دارید در رقابت آنلاین در حوزه خود شرکت کنید و موفق شوید، استراتژی های قوی دیجیتال مارکتینگ را نیاز دارد.
آژانس دیجیتال مارکتینگ
در آژانس دیجیتال مارکتینگ چه می گذرد و یک بازاریاب دیجیتال چه کاری انجام می دهد؟
بازاریاب های دیجیتال وظیفه هدایت یک برند یا کسب و کار و آگاهی دادن به آن را بر عهده دارند. آنها این کار را از طریق تمام کانال های دیجیتال – رایگان و پولی – که در اختیار یک شرکت است، انجام می دهند. این کانال ها شامل رسانه های اجتماعی، وب سایت شخصی یا شرکت، رتبه بندی موتورهای جستجو، ایمیل، تبلیغات نمایشگر و وبلاگ می باشد.
بازاریاب دیجیتال معمولاً برای هر کانال روی شاخص عملکرد کلیدی متفاوتی (KPI) متمرکز است تا بتواند عملکرد شرکت را به درستی در هر یک از آنها اندازه گیری کند. برای مثال، یک بازاریاب دیجیتال که مسئولیت SEO را بر عهده دارد، “ترافیک طبیعی” وب سایت را اندازه گیری می کند – این میزان ترافیک مربوط به بازدید کنندگان وب سایت است که از طریق جستجوی گوگل، صفحه ای از وب سایت تجارت یا کسب و کار را پیدا کرده اند.
روش های دیجیتال مارکتینگ امروزه در بسیاری از موقعیت های بازاریابی انجام می شود. در شرکت های کوچک ممکن است یک مدیر، بسیاری از تاکتیک های بازاریابی دیجیتال را که همزمان در بالا توضیح داده شد، در اختیار داشته باشد. در شرکت های بزرگتر ، این تاکتیک ها دارای چندین متخصص هستند که هرکدام فقط بر روی یکی یا دو کانال دیجیتال برند تجاری تمرکز دارند.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ استفاده از اینترنت، دستگاه های تلفن همراه، رسانه های اجتماعی، موتورهای جستجو و سایر کانال ها برای دستیابی به مصرف کنندگان است. برخی از کارشناسان بازاریابی، دیجیتال مارکتینگ را یک تلاش کاملاً جدید می دانند که نیاز به روشی جدید برای نزدیک شدن به مشتری و روش های جدید برای درک چگونگی رفتار مشتریان در مقایسه با بازاریابی سنتی دارد. در ادامه، بیشتر در این حوزه اطلاعات را به دست خواهیم آورد.